5 tips voor het vinden van dameskleding die bij je figuur past

Als het gaat om het kopen van dameskleding, past één maat zeker niet allemaal. Maar met de juiste tips kun je kleding vinden die je goed staat zonder dat het je een vermogen kost. Hier zijn vijf tips om in gedachten te houden bij het zoeken naar een nieuwe garderobe.

Tip # 1: Ken je metingen

Voordat je kunt winkelen voor je lichaamstype, dien je je afmetingen weten. Je moet drie maten nemen – buste, taille en heupen – en deze opschrijven zodat je ze bij de hand heeft wanneer je online of in winkels winkelt. Door deze nummers bij de hand te hebben, kun je kleding vinden die echt in je frame past. Het helpt ook om te weten welk type kledingsnit het beste bij je lichaamsvorm past; op deze manier verspil je geen tijd aan het passen van items die niet bij je figuur passen.

Tip # 2: blijf bij de basis

Je garderobe hoeft niet gevuld te zijn met trendy stukken; kies in plaats daarvan voor basics die de tand des tijds doorstaan. Met een paar belangrijke items, zoals een mooie spijkerbroek of een goed passende blazer, kun je zonder al te veel moeite stijlvolle outfits creëren. Bovendien passen deze items waarschijnlijk beter omdat ze zijn gemaakt van kwaliteitsstoffen en materialen die seizoen na seizoen meegaan.

Tip #3: onderschat accessoires niet

Als het gaat om accessoires voor een outfit, wees dan niet bang om creatief te zijn. Kleine details zoals opvallende sieraden of gedurfde sjaals kunnen direct kleur en flair toevoegen zonder afbreuk te doen aan het belangrijkste kledingstuk. Accessoires kunnen ook helpen om de aandacht weg te leiden van de aandachtsgebieden van je lichaam, terwijl ze tegelijkertijd sterke punten zoals gespierde armen of slanke benen accentueren.

Tip #4: pas aan wat je koopt

Als je iets vindt dat goed past, maar er nog beter uit zou kunnen zien met hier en daar een paar kleine aanpassingen (zoals kortere zoomlijnen), overweeg dan om het op maat te laten maken door een professionele kleermaker die gespecialiseerd is in dameskleding voordat je het in het openbaar draagt. Deze kleine uitgave zorgt ervoor dat je kleding er altijd goed uitziet.

Tip #5: wees niet te zuinig

Wees niet bang om geld uit te geven investeren in stukken van goede kwaliteit lijkt in het begin misschien lastig, maar geloof ons: het is elke cent waard. Hoogwaardige materialen gaan langer mee dan goedkope alternatieven, wat betekent dat er minder geld wordt uitgegeven aan vervangingen of reparaties als gevolg van slijtage in de loop van de tijd. En investeren in klassieke stijlen in plaats van trendgestuurde stukken zorgt ervoor dat de investering zich jarenlang en jaren in de toekomst zal terugbetalen.

Een mooi merk dat in de middencategorie zit qua prijs, maar dat in het topsegment zit qua kwaliteit is Geisha women.

Conclusie

Het shoppen naar dameskleding hoeft niet heftig te zijn als je deze vijf tips onthoudt bij het zoeken naar nieuwe kleding. Als je je maten kent, zorg je voor een goede pasvorm, terwijl je vasthoudt aan de basics, waardoor je garderobe na verloop van tijd veelzijdiger wordt. Gebruik altijd creatieve accessoires, overweeg items op maat te maken indien nodig en investeer in stukken van hoge kwaliteit om een eeuwige garderobe met tijdloze stijl te creëren. Met deze tips aan je zijde is er geen reden waarom het vinden van modieuze kleding niet gemakkelijk en leuk zou moeten zijn.

Bron: https://www.jansemode.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *