6 tips om je overbodige kamer om te toveren tot inloopkast

Heb jij een ruimte over in huis en heb je geen idee hoe je hier toch iets leuks van kunt maken? Wij geven je 6 tips om je overbodige kamer om te toveren tot inloopkast!

Tip 1: Maak een moodboard

Vooraf kun je een moodboard maken met verschillende ideeën. Er is zowel online als offline veel inspiratie te vinden, neem eens een kijkje in enkele woonmagazines of op websites als Pinterest.

Tip 2: Opruimen maar

Wanneer je voldoende inspiratie hebt opgedaan, is het tijd de kamer leeg te maken. Maak de ruimte grondig schoon, nu heb je immers alle ruimte om dit te doen.

Tip 3: Juiste uitstraling

De uitstraling van je inloopkast is erg belangrijk. Gebruik open kasten met rekjes waaraan je je kleding kunt ophangen. Onder deze ophangrekken kun je planken maken, zo zorg je voor een luxere uitstraling en hierop kun je zonder problemen je schoenen kwijt.

Tip 4: Accessoires toevoegen

Alleen kasten zijn ietwat saai, vul de kamer aan met de juiste accessoires. Een grote spiegel zodat je perfect kunt zien hoe alle outfits je staan mag uiteraard niet ontbreken. Alleen nog een aantal stijlvolle lampen en een paar mooie binnenplanten om het af te maken!

Tip 5: Goedkope oplossingen

Het inrichten van je eigen inloopkast hoeft helemaal niet duur te zijn. Probeer zelf iets in elkaar te knutselen of vraag een vriend om te helpen. Omdat producten steeds duurder worden is het een goed idee eens bij de kringloopwinkel langs te gaan om op zoek te gaan naar leuke goedkope artikelen.

Tip 6: Origineel

Wil je dat je inloopkast écht opvalt? Ga dan voor vitrage of inbetween gordijnen in plaats van deuren, dit zie je zelden en juist daarom is dit erg gaaf.

Je eigen inloopkast, zie jij het al voor je?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *