Timberland, tijdloze essentials

Of je ze nu mooi vindt of niet de schoenmaker, Nathan Swartz die in de jaren 70 de Timberland Wheat Boots heeft ontworpen heeft een goede zet gemaakt. Er zijn maar weinig dingen, met name in de fashion-industrie, die vrijwel onveranderd zijn. De welbekende gele boots van Timberland zijn in elk decennium een succes gebleken en het ziet er niet naar uit dat hier verandering in komt. Shop jouw herenkleding online van Timberland bij Suitable!

 

Eindeloos veelzijdig

 

Wat is nu de reden dat deze schoenen zo succesvol zijn? Uiteraard speelt de veelzijdigheid hier een grote rol. Niet alleen zijn het de ideale werkboots, ze lenen zich ook perfect voor een rit op de motor of een wandeling door het bos. Een andere factor is het feit dat steeds weer één of meerdere subculturen het merk omarmd hebben. Van punkers tot rappers en skaters en momenteel de hipsters.

 

Sensorflex zolen

 

De standaard Timberland boots stonden nooit bekend om hun hoge vorm van comfort. Ondanks dat ze zeker lekker zitten waren ze altijd vrij zwaar. Om tegemoet te komen aan de comfort wensen van de Timberland klant hebben ze de sensorflex collectie ontwikkeld en geïntroduceerd. Deze schoenen zijn zo licht als een veertje en lopen als de sloffen van je moeder;-).

Timberland, tijdloze essentials

Sneaker designs

 

De zeer stijlvolle sneakers van Timberland zijn allemaal voorzien van de sensorflex zool en zijn hierdoor uitermate comfortabel. Naast de Chukka die in de jaren ’40 en ’60 enorm populair waren ontwikkelde Timberland de Amherst High en de Adventure die echte paradepaardjes zijn in de sensorflex collectie. Deze schoenen zijn ideaal te combineren met een casual outfit en zijn gemaakt van kwalitatief hoogwaardig volnerleer. Kortom, een sneaker, zoals een sneaker ooit bedacht is.

 

Lifestyle brand

 

Het logo van Timberland is een afbeelding van een boom. Dit is uiteraard geen toeval. Timberland staat bekend als één van de meest sociaal verantwoorde merken in de Verenigde Staten. Timberland profileert zich als liefhebber van de natuur en doet dit op twee manieren. Op de eerste plaats ligt de focus op het bijdragen aan een beter milieu door het gebruiken van milieuvriendelijke producten en het aansporen van klanten tot een milieuvriendelijk leven. Dit aansporen doen ze onder andere door teksten op de milieuvriendelijke schoenendoos te plaatsen. Naast informatie over de gebruikte materialen en de ‘groene’ daden van de organisatie, staat er een boodschap op die inspireert tot verandering en milieubewust leven. Daarnaast zijn de producten van Timberland gericht op het actieve outdoor leven. De kwaliteit van de producten zorgt ervoor dat ze in verschillende weersomstandigheden en op verschillende terreinen comfortabel zijn en kwalitatief sterk.

 

Timberland is uitgegroeid van schoenenmerk naar compleet lifestyle merk. Ieder seizoen ontwikkeld het herenmerk basics als T-shirts, polo’s, sweaters, petjes en accessoires voorzien van het welbekende logo. Stoere kleding die ideaal is voor een comfortabele vrijetijds look. Kwaliteit staat bij Timberland altijd voorop. Je komt met dit merk niet alleen goed voor de dag je bent ook voorbereid op elk avontuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *