Hoe wordt een T-shirt gemaakt?

De T-shirts zijn grotendeels gemaakt van katoen. Wist je dat er al eeuwenlang gebruik wordt gemaakt van katoenpluis? Het katoenpluis is afkomstig van de katoenplant, waarvan de katoenharen gebruikt worden voor het maken van de T-shirts. De katoenplanten groeien in landen waar een tropisch of subtropisch klimaat heerst. Juist dit klimaat is ideaal voor de katoenplant, omdat hij namelijk veel water en zon nodig heeft. Er bestaan overigens een paar honderd verschillende soorten katoenplanten en niet allemaal zijn ze even geschikt voor de productie van katoen.

Tips voor hoe je een T-shirt kunt dragen?

Iedereen heeft er verschillende van in zijn of haar kast hangen of liggen, maar hoe we T-shirts dragen verschilt enorm. Was het T-shirt tot voor kort nog vooral voor huismussen en band-fans, die hun exemplaar naar keuze droegen op een jeans of joggingbroek, dragen we het nu op pantalons, minirokken, maxi-rokken, jurkjes en, nou ja, vrijwel alles. Een mijnenveld aan opties die van kwaad tot erger leiden want draag je het T-shirt dan in je broek , uit de broek, half in de broek, voorkant in de broek achterkant eruit? Er zij volop keuzes.

De vraag is T-shirt of T-shirt

Misschien heb je er nog nooit bij stilgestaan maar misschien ook wel. De grote vraag is, is het t-shirt of T-shirt? Waarom een hoofdletter? Dit probeer ik je nu voor eens en altijd duidelijk te maken. Stel je even een T-shirt voor, in gedachten. Of voor de minder goede beelddenkers onder ons pak er gelijk eentje bij, dat maakt het nog duidelijker. Wat zie je? Hoogst waarschijnlijk een middenstuk, voor om het lichaam, met links en rechts een korte mouw voor allebei je armen. Welke vorm zie je er in? Juist, met een béétje fantasie is dit de vorm van een hoofdletter T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *